Project Description

Logo, Huisstijl + Website Plonga

Inleiding

Plonga (afkorting van Play Online Games) is een online spelletjessite. De website bevat duizenden spellen en hier komen dagelijks nieuwe spellen bij. Het zijn allemaal online spellen, dus ze kunnen direct op de website gespeeld worden zonder ze te hoeven installeren op de computer.

Briefing

We zijn begonnen met aantal brainstorm sessies, waarin duidelijk werd waar eigenaar Ron Lopetegui naartoe wilde qua stijl en vorm. Het ontbrak Plonga aan een eigen identiteit. Herkenbaarheid, daar moest het naartoe. Er werden voorheen zelf wat uitingen gemaakt met verschillende logo’s, inconsequent en minder professioneel. Daar moest verandering in komen: één lijn, één identiteit.

Aanpak

De basis van de huisstijl wordt gevormd door het beeldlogo, het onderliggend grid en de Plonga typografie. Red Zeppelin koos voor een krachtig en helder logo ontwerp. De huisstijl is geplaatst op een strak grid met een duidelijk stramien voor alle denkbare formaten. Alle elementen zijn op vaste posities gezet. Voor elk formaat zijn meerdere varianten ontwikkeld.

De huisstijlregels zijn zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zodat iedereen er snel mee aan de slag kan. Het logo is getekend in drie standaardformaten, voor normaal gebruik en extreme verkleiningen en vergrotingen.

Plonga wilde voor hun website en de mobiele versie daarvan een ontwerp dat echt aanspreekt bij hun jonge doelgroep zonder dat gebruiksvriendelijkheid en de navigatie in het gedrang zou komen. Ze stonden open voor nieuwe ideeën. Bij het ontwerpen is er gekozen voor een ‘flat design’. Kenmerken van een flat design zijn het ontbreken van gradients, schaduwen en andere aandachttrekkende details. Een minimalistisch ontwerp dus.

Hierdoor ontstaat er een rustig, makkelijk lees- en bekijkbaar beeld. Inhoud komt tot zijn recht en zal centraal staan, in plaats van ondergeschikt te zijn aan het ontwerp. Hiermee onderscheidt het zich van de concurrentie en sluit het aan bij de design trefwoorden; strak, krachtig, hip en helder.