Project Description

Logo + Huisstijl Da Tano

Inleiding

Da Tano is een trattoria/proeflokaal uit Sassenheim, dat zich vooral toespitst op de Bollenstreek. Het perfecte adres voor een kop Italiaanse koffie, een lunch of diner. Da Tano serveert de lekkerste Zuid-Italiaanse delicatessen, een uitgebreid assortiment aan wijnen en de enige echte limoncello. Allen rechtstreeks geïmporteerd uit Italië, bij kleine tot middelgrote familieondernemingen vandaan waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Vormgeving

In het najaar van 2014 benaderde eigenaar Gaetano Passaniti Red Zeppelin om één en ander te veranderen in zijn huisstijl. Sindsdien hebben wij veel elementen in zijn winkel/restaurant voorzien van een fraaie vormgeving. Het logo is (met het oog op social media) aangepast en deze lijn hebben we doorgetrokken in de zaak: van bestekzakjes tot menukaarten, van visitekaartjes tot de bedrijfskleding, bedrijfsauto, de posters en de etiketten.

Een onderscheidend Italiaans restaurant vraagt om een uniek ontwerp. Italiaans design, fashion en klassiek Italië zijn de uitgangspunten van dit ontwerp. Stijlvol en met karakter. Loopt het water u ook al in de mond?

Lettertypes + Kleurgebruik

Er is gekozen voor de Calisto uit het bestaande logo, een traditionele Romaanse schreefletter, typisch Italiaans. Dit om de herkenbaarheid te handhaven en een authentieke Italiaanse sfeer te creëeren. De klassieke lettertypes combineerden wij vervolgens met moderne, primaire kleuren en uiteraard de bekende driekleur. De ideale mix.

Thema

Op menig product vindt u de Italiaanse Amalfikust terug, de plaats waar de eigenaar opgroeide en waar het gros van zijn producten vandaan komt. We hebben deze kustlijn verwerkt in de vormgeving door een lijntekening op de achtergrond. Gaetano is trots op zijn geboortestreek en wilde dit maar al te graag terugzien in zijn zaak.

Bedrijfsauto en – kleding

Bedrijfskleding is niet alleen functioneel, maar kan ook modieus en representatief zijn. Wij hebben de bedrijfskleding van Tano laten aansluiten bij de huisstijl en hebben gezorgd voor eenduidigheid en herkenbaarheid voor het restaurant.

Investeren in reclame, wat kost dat?

Omdat wij een relatief klein bureau zijn, kunnen wij de tarieven gemiddeld erg laag houden. Neemt u eens contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak om uw wensen te bespreken!