Project Description

Logo + Huisstijl Café Luigi’s

Inleiding

Café Luigi’s is een gezellig dorpscafé in Voorhout, een dorp in het hart van de Bollenstreek. Doordeweeks worden er verschillende activiteiten georganiseerd en in de weekenden is het door de jaren heen een ware uitgaansgelegenheid geworden. De vorige naam Sportcafé Luigi’s symboliseerde vooral de sportieve activiteiten waar het eigenlijk allemaal mee begon.

Briefing

We zijn begonnen met aantal brainstorm sessies, waarin duidelijk werd waar eigenaar Dennie Luigi naartoe wilde qua stijl en vorm. Het ontbrak Café Luigi’s aan een eigen identiteit. Herkenbaarheid, daar moest het naartoe. Er werden voorheen zelf wat uitingen gemaakt met verschillende logo’s, inconsequent en minder professioneel. Daar moest verandering in komen: één lijn, één identiteit. Deze stijl zou dan doorgetrokken worden naar Facebook, de bedrijfskleding en het interieur van het café.

Aanpak

De stijl moest stoer, hip en authentiek zijn met een duidelijke hint naar de naam Luigi. Als je deze kenmerken bij elkaar optelt kom je al snel uit bij één element: de snor. Hieronder de eerste voorstellen voor het nieuwe logo.

Uitwerking

Vervolgens hebben we het logo en de snor doorgetrokken naar de bedrijfskleding, het interieur en de gevel van het café. De snor komt overal terug, het afgelopen jaar prijkte het hippe beeldelement op verscheidene posters en Facebook advertenties. Er werd zelfs een event aan gehangen: Club Moustache.